Responsive webdesign

A legfrissebb kutatások is azt mutatják, hogy a közeljövőben többen fognak valamilyen okos telefonról, tábla gépről internetezni, mint asztali számítógépről.A Resposive webdesign (RWD), magyarul „érzékeny” webdesign vagy reszponív webdesign optimális vizuális élményt biztosít minden eszközön: okos telefonon, tábla gépen, laptopon és asztali számítógépen.

A responsive webdesign lényege: a weboldal felismeri, hogy milyen eszközzel lett megnyitva, és annak megfelelő felbontással, képernyőmérettel jelenik meg. A felbontáshoz igazodnak a betűk, a képek, a navigáció, illetve az oldal elrendezése.

A responsive webdesign segítségével nincs már arra szükség, hogy különböző design tervek, fejlesztések készüljenek el a különböző eszközökre, ezáltal ha Önnek olyan weboldalra van szüksége, ami minden eszközön felhasználóbarát, olvasható, jól navigálható módon jelenik meg, akkor a tervezés, illetve fejlesztés költsége is jóval alacsonyabb!

Responsive webdesign


Responsive webdesign

Nem beszélve arról, hogy keresőoptimalizálás szempontjából is optimális megoldást nyújt az „érzékeny” web design, hiszen a kereső motorok (Google, Bing, Yahoo) is sokkal jobban támogatják a responsive web designt, mint a külön eszközökre fejlesztett megoldásokat!

Honnan tudhatja meg Ön, hogy egy adott weboldal responsive-e?

Kétféle módon lehet ezt tesztelni. Az első lehetőség a böngésző horizontális méretezése, azaz a sarkánál fogva kezdje el csökkenteni az ablak méretét! Ha a méretezés alatt a betűk, képek mérete, illetve az oldal elrendezése folyamatosan változik, akkor „érzékeny” weboldallal van dolga. A második lehetőség tesztelésre a http://ami.responsivedesign.is/ található, ahol az URL-t, azaz a weboldal címét begépelve lehet megnézni, hogy különböző eszközökön: mobilon (iPhone, HTC, BlackBerry, …), tableten (iPad, Galaxy Tab, Sony Tablet, …), hogyan jelenik meg az adott weboldal.

Amennyiben szeretné, hogy a weboldala minden eszközön optimális megjelenítést nyújtson, keressen fel minket! Segítünk abban, hogy az Ön weboldala is naprakész legyen!

ajanlat

Pár referencia responsive webdesign téren:

Kíváncsi rá, hogy a weboldal designt hogy készítjük a websiteburger technikánk alapján,  vagy természetből inspirálva?

Az alábbi képekre kattintva már láthatja is:

 

5           nature