Infografikák készítése

Az infografika a mai fogyasztói társadalmunk minden olyan igényének kielégítésére képes, amire egy a szöveg nem mindig. Az információközlési technikák fejlődésével és az információk egyre gyorsabb áramlásával, az emberek egyre kevésbé szívesen olvasnak el szövegeket. A közvetítésnek rövidnek, tömörnek, átláthatónak, mégis sokatmondónak kell lennie. Ezek azok a feltételek, amelyeket az infografika mind teljesít.

Szövegként már-már unalmas, mégis hasznos információkat tud egy olyan formában továbbítani amelyet az emberek szívesebben tanulmányoznak. Ehhez ötvözi a rajzi, képi és szöveges eszközöket, illetve azok minden hasznos tulajdonságát.  Ezek tartalmazzák a száraz adatokat, információkat, mellette az üzenetet, amelyet ezzel közvetíteni szeretnénk, és ezeket egészíti ki a grafika, amely elemeivel befogadhatóbbá, személyesebbé tudja tenni mindezt.

A képek, grafikonok kis felületet igényelve is rendkívül sokatmondóak lehetnek. Így az infografikák mind webes felületen, mind nyomtatványokon gazdaságosan bánnak a hellyel. Ugyanakkora felületen több információt tartalmazhat mint egy szöveg.  A jelek, képek mindenki számára egyértelműek, sokkal tágabb csoportot lehet vele megcélozni, az információ hamarabb célba ér.

 

Infografikák készítése

Infografikák készítése

Az infografika előnyei:

– az információhoz való gyorsabb hozzájutással pozitív benyomást keltünk a leendő ügyfelekben
– a közösségi oldalakon könnyebben terjeszthető
– az emberek az információ számottevő részét látás útján fogajdák be és nagy részük vizuálisan tanul, az infografika felgyorsítja ezt a folyamatot
– a tartalommarketing egyik legfontosabb eszköze
– számos területen hatékonyan alkalmazható (egy komplikált koncepció leegyszerűsítése, egy folyamat bemutatása, összehasonlítás, termékbemutatás, …)

Informálja ügyfeleit Ön is korszerűen és hatékonyan, vegye fel velünk a kapcsolatot!

ajanlat

 

Pár referencia infografika készítés téren:

Kíváncsi rá, hogy a grafikai tervezést, hogy készítjük a websiteburger technikánk alapján,  vagy természetből inspirálva?

Az alábbi képekre kattintva már láthatja is:

 

buri       nature